رمزریال
رمزریال چیست و چه خصوصیاتی دارد؟ + فیلم
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی گفت: رمزارز و رمز ریال به زودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. برای استفاده از این رمزارز بومی، آنچه که تاکنون از طرف مسئولین و متخصصین ذکر شده را در اینجا گردآوری نمودهایم تا بهتر با ماجرای ارائه رمزریال آشنایی پیدا کنید.
به گزارش شما و اقتصاد پلاس : رمزارز یا همان رمزپول که در محاوره ایران ارز دیجیتال هم گفته میشود و به زبان انگلیسی کریپتوکارنسی(Cryptocurrency) از آن نام برده میشود؛ رمزارزها معمولاً به صورت غیر متمرکز کنترل میشوند و از این رو در بسیاری موارد مقابل نظامهای بانکداری متمرکز قرار میگیرند. مهران محرابیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی امروز در گفتوگویی تلویزیونی اعلام کرد که رمز ریال به زودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
برای درک بهتر موضوع ابتدا به تعریف رمزارزها و ارزهای دیجیتال مطرح دنیا میپردازیم و سپس برای اینکه بدانیم رمزریال به چه میزان با رمزارزهای مطرح دنیا برابری میکند و اینکه آیا رمزریال هم یک نوع ارز دیجیتالی است یا خیر، اقدام به گردآوری صحبتها و تعاریف مسئولین کردهایم که برایتان ارائه میشود. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
رمزارز چیست؟
ارز دیجیتال، ارز مجازی یا کریپتو کانسی، شکل خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه علم رمزنگاری ایجاد شده است و استفاده از اصطلاحات بیت کوین، آلت کوین، توکن، اتریوم، دوج کوین، دستگاه ارز دیجیتال، والت(کیف پول) و صرافی آنلاین را رایج کرده است.
کریپتوکارنسی یا رمزارز به دستهای از پول و ارزهای دیجیتال گفته میشود که در آنها از رمزنگاری (کریپتوگرافی و کد گذاری شده) برای تراکنشهای مالی استفاده شدهاست. ارزهای دیجیتال مدتها قبل از اینکه اولین ارز مجازی به وجود بیاید، به عنوان یک ساختار تئوریک وجود داشت تا بتواند جایگزینی برای مدل فعلی مبادلات و پولهای رایج بشود.
کریپتوکارنسیها ماهیت فیزیکی ندارند و تنها در کامپیوترها تعریف میشوند. هیچ بانکی برای رمزارزها وجود ندارد تا سکه یا اسکناس آن را تولید کند.
مزایا و معایب رمزارزها
رمزارزها این وعده را دادهاند که انتقال وجوه مالی بین دو طرف را بدون وجود هیچ طرف سوم قابل اعتماد مانند بانک یا شرکتهای کارتهای اعتباری انجام دهند.
در مرکزیت فناوری ارز دیجیتال، استفاده از روشهای رمز نگارانه وجود دارد. این رمزنگاریها برای هر شخصی یک کلید خصوصی را تولید میکنند که در انجام تراکنشها مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از این کد رمزنگاری شده، نیاز انسانها برای احراز هویت و ارائه اطلاعات شخصی خود را برطرف مینماید. و در نهایت از آن جایی که کنترل این نوع ارز در دست دولتها نیست و همچنین هویت واقعی افراد نیز در هنگام استفاده از آنها مشخص نیست، انتقال برون مرزی آنها با انتقال درون مرزی شأن هیچ تفاوتی ندارد و به هیچ وجه با شرایط خاصی همراه نیست.
رمزریال چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
روز دوشنبه، تاریخ 27 دی 1400، رییس بانک مرکزی، علی صالحآبادی، در هفتمین همایش مالی اسلامی که توسط انجمن مالی اسلامی برگزار شد، از تصویب چارچوب انتشار رمزریال در شورای پول و اعتبار خبر داد.
بر همین اساس روز گذشته، مصطفی قمریوفا، مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی، در صفحه توئیتر خود اعلام کرد ابزار نوینی به نام «رمزریال» در کنار مابقی ابزارهای پرداخت روزمره مانند کارت بانکی، اینترنت بانک، همراه بانک و غیره بهزودی رونمایی میشود.
به گفته قمریوفا، رمزریال شکل دیگری از اسکناس است با این تفاوت که به صورت کاملاً دیجیتال در اختیار مردم قرار میگیرد.
ویژگیهای این ابزار جدید پولی، سرعت بالاتر در انجام پرداخت از سوی مشتری و امنیت بالاتر و فراهم شدن فضایی نوین برای توسعه تجارت الکترونیک است.
در رمزریال؛ اصل و ذات پول به صورت الکترونیکی منتقل میشود و نیاز به تسویه بین بانکی نیست تراکنشی هم که به واسطه رمزریال انجام میشود، کسبه بلافاصله میتوانند وجوهاتش را دریافت کنند و پرداخت نیز برای مردم به صورت آنی انجام میشود.
رمزریال باید به رمزارز بینالمللی متصل باشد
کامران سلطانیزاده، رییس کانون صرافان ایران در مصاحبه ای با اقتصاد آنلاین میگوید: «عملکرد و ساز و کار این رمزارز باید واضح باشد و مشخص شود که از نظر تکنیکالی به چه رمزارزهایی قابل تبدیل خواهد بود. به چه رمزارزهایی متصل است و بهای تمام شده آن به چه صورت خواهد بود.
همه این رمزارزها باید با یک ارز دیجیتال بینالمللی قابل سنجش باشد. به عنوان مثال، ریال را با دلار یا یوآن چین میسنجیم. از این رو، رمزارز ملی را نیز باید با یک رمزارز قابل معامله بینالمللی که قابل تبدیل باشد، بسنجیم. باید بتوان از رمزارز ملی در معاملات داخلی استفاده کرد. برای مثال برای خرید در دیجیکالا، اسنپفود و مواردی از این قبیل، باید مورد استفاده قرار گیرد. همچنین تبدیل ارزهای داخلی صرافیها به آن رمزارز میتواند نشاندهنده اهمیت و توانمندی رمزارز ملی باشد.»
وی به عنوان سخن پایانی با اشاره به اینکه استفاده از رمزارزها برای نقل و انتقالات مالی در بستر آیتی در اکثر نقاط جهان شناسایی و قانونمند شده، اذعان داشت: به نظر من، ما نیز نباید از این قافله عقب بمانیم. بسیاری از کشورهای دنیا، خدمات بانکی اینترنتی و معاملات مالی آنها به سمت فضای غیرحضوری رفته است. بعد از بیماری همهگیر کرونا، نظم معاملات دنیا تغییر کرده و ما هم باید از بسترهای نوین آیتی، به جهت افزایش سرعت عمل و کاهش ریسک و کاهش هزینه رفت و آمد استفاده بهینه کنیم که بسیار میتواند برای ما موثر باشد. همچنین کاغذ و نیرو و انرژی کمتری مصرف خواهد شد. کشور ما در بحث آیتی بسیار قوی است و باید در بستر نقل و انتقالات ارزی این بخش را تقویت کنیم.
ماجرای ارائه رمزارز و رمزریال توسط بانک مرکزی به کجا رسید؟ (فیلم)
مهران محرمیان" معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی: رمزارز و رمز ریال بزودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.