مطبوعات

کدخبر : 219

نتایج روند ارزیابی روزنامه‌ها در سال 1400 در تاریخ 24 آذرماه پایان یافت و مدیران مسئول روزنامه‌‌هایی که به این رتبه‌بندی اعتراض داشتند و از تاریخ دوم بهمن با حضور در محل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها, نسبت به طرح اعتراض خود با ارائه اسناد اقدام کردند.

به گزارش شما و اقتصاد پلاس : روند رتبه‌بندی روزنامه‌ها چند سالی است که در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اسلامی پیگیری می‌شود و عملکرد روزنامه‌ها بر اساس شیوه‌نامه‌ تدوین‌شده ارزیابی می‌شود. نتایج روند ارزیابی روزنامه‌ها در سال 1400 در تاریخ 24 آذرماه پایان یافت و مدیران مسئول روزنامه‌‌هایی که به این رتبه‌بندی اعتراض داشتند, از تاریخ دوم بهمن با حضور در  محل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها, نسبت به طرح اعتراض خود با ارائه اسناد اقدام کردند.

نمایندگان روزنامه‌ها روند کلی تجدیدنظر را مثبت ارزیابی کردند و نظرات داوران را منصفانه دانستند؛ کنار نظر جمعی بر مثبت بودن روند تجدیدنظر بر رتبه‌بندی روزنامه‌ها, انتقاداتی از جمله نامناسب بودن معیارهای رتبه‌بندی, عدم در نظر گرفتن بحران کرونا در روند کار مطبوعات و محرومیت روزنامه‌های خصوصی از امکانات روزنامه‌های دولتی را از جمله انتقادات به روند رتبه‌بندی و تجدیدنظر عنوان کردند.

طبق اعلام وزارت ارشاد، روند تجدیدنظر در رتبه‌بندی روزنامه‌ها توسط اداره‌کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت ارشاد اسلامی تا پایان رسیدگی به اعتراض تمام مطبوعات ادامه خواهد داشت.

 

 

نتایج اولیه رتبه‌بندی روزنامه‌های کشور

به‌ گزارش روابط‌عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، 265 روزنامه سراسری، منطقه ای و استانی، با تکمیل و ارسال فرم‌های خوداظهاری، در این دور از رتبه‌بندی شرکت داشته‌اند.

بنابراین گزارش، اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی، طی فراخوانی از مدیران مسئول روزنامه‌ها خواسته بود برای شرکت در دور جدیدِ رتبه‌بندی روزنامه‌ها، دو نسخه از پنج شماره اعلام شده روزنامه خود را ارسال کنند.

مستنداتِ ارسالی مطابق شیوه‌نامه در دو مرحله‌ی کارشناسی و ارزیابی، مورد بررسی دقیق هیأت ارزیابی قرار گرفت.

اعضا هیأت ارزیابی به شرح زیر است:

١) یک نفر از روزنامه‌های بخش دولتی یا عمومی شرکت کننده در طرح

٢) یکی از اعضای هیأت مدیره انجمن روزنامه‌های غیردولتی به عنوان دبیر

٣) یک استاد روزنامه‌نگاری با معرفی دفترمطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها

٤) یک نفر از طرف روزنامه‌های  غیرسراسری به انتخاب شورای مرکزی خانه‌های مطبوعات

٥) یک نفر با معرفی هیأت مدیره انجمن مدیران مسئول روزنامه‌های غیردولتی

بر اساس این خبر، بررسی های کارشناسی و ارزیابی در هیأت ارزیابی طی 22 جلسه انجام و نتایج اولیه در تاریخ ۲۴ آذر ۱۴۰۰ منتشر شد و امتیازات هر روزنامه به تفکیک "امیتاز خوداظهاری" و "امتیاز هیأت ارزیابی" برای هر شاخص ذکر شده است.

بنابر اعلام اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی، مدیران مسئول روزنامه‌ها تا سوم دی ماه جاری فرصت داشتند، اعتراضات احتمالی خود به نتایج رتبه‌بندی را با سربرگ و امضای مدیرمسئول روزنامه به شماره 88747745-021 نمابر نمایند.

هیأت تجدیدنظر که اعضای آن با هیأت ارزیابی متفاوت ‌بود، با ترکیب زیر تشکیل شد:

١) مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی (رئیس هیأت)

٢) مدیرکل دفترمطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها (دبیر هیأت)

٣) یکی از اعضای هیأت‌مدیرة انجمن روزنامه‌های غیردولتی به انتخاب هیأت مدیره آن انجمن

٤) یکی از اعضای هیأت ‌مدیره شورای مرکزی خانه‌های مطبوعات کشور به انتخاب خود آنان

5) یک روزنامه‌نگار با سابقه به انتخاب انجمن پیشکسوتان مطبوعات

گفتنی است هیأت تجدیدنظر پس از برنامه‌ریزی‌های لازم، تاریخ جلسات بررسی و نوبت هر یک از مدیران مسئول محترم روزنامه های معترض را به آنان اعلام می‌کند. نتایج نهایی پس از رسیدگی به اعتراضات در هیأت تجدیدنظر، منتشر می‌شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: